נחיתת כף הרגל

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

17/09/2007 | 13:51 | מאת: מיכל

שנה טובה! בהליכה, כף הרגל נוחתת לי כיחידה אחת על הקרקע, ובעקבות כך איני מצליחה לתפוס יציבות בכף. דבר נוסף, כאשר הרגל נוחתת קדימה,יש כיפוף של הברך לצורך בלימה, ומאד קשה לי לישר את הכיפוף שנוצר בברך , במעבר של הרגל השניה. מה הסיבה לבעיות, ואיך ניתן להתגבר? שנה בריאה! מיכל

נחיתת כף הרגל ללא שליטה מעידה על חולשה של השרירים הקדמיים בקרסול המרימים את כף הרגל למעלה, או על הגבלה בתנועת הקרסול לאותו כיוון. הקושי בישור הברך לאחר שלב הבלימה לרוב נובע מחולשת שרירים: שרירי הסובך, הארבע ראשי או שרירי הירך האחוריים. כמו כן, הקושי ביישור יכול לנבוע מהגבלה בתנועת מפרק הברך. בנוסף, מה שאת מתארת יכול להתאים גם לקיצור של שרירי הסובך אשר מקשה על הרמת כף הרגל למעלה, ומגביל את ישור הברך בעמידה. ממליץ מאוד לגשת לפיזיותרפיסט/ אורטופד/ נוירולוג ליעוץ (אפשר להציג לו את תשובתי). בהצלחה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה