הליכה

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

08/09/2007 | 20:21 | מאת: מיכל

שלום! האם אתה יכול בבקשה, לתת תרגילים מחזקים לשלבים השונים של ההליכה, שבעצם מדמים את ההליכה על שלביה השונים? לתשובה אודה! שבוע טוב! מיכל

מיכל שלום, הדרכה בסיסית בהחלט לא מספקת למרכיב הסיבובי של הגפה ולמנח כף הרגל. בכל זאת מספר תרגילים: 1.עמידה על רגל אחת. 2.עמידה על רגל אחת, וביצוע עליה על האצבעות וירידה באופן מבוקר. 3.עמידה על רגל אחת, וביצוע כיפוף וישור של הברך באותה רגל. 4.עמידה על רגל אחת, על קצות האצבעות, תוך כדי הנפת הרגל השנייה. 5.עמידה על רגל אחת, ביצוע הנפה של הרגל השנייה כאשר קשורה משקולת על הקרסול של הרגל המונפת. 6.אפשר לחזק את שרירי מכופפי הירך על ידי תירגול של הרמת הברך מעלה (כיפוף ירך) תוך כדי הוספת משקולת על הקרסול. 7.כל תרגיל לשיווי משקל בהחלט יכול לעזור. מומלץ מאוד לבצע תרגילים אלו ורבים נוספים (בהתאם למנח כף הרגל והגפה התחתונה) בטיפולי פיזיותרפיה. בהצלחה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה