חיזוק הכתף

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

26/07/2013 | 04:09 | מאת: לירן

שלום אני מעוניין לשלב תרגיל לחיזוק ה- Rotator cuff כחלק משגרת אימוני הח.כ מאחר והבנתי כי הדבר יכול לסייע בשמירה על בריאות הכתפיים. האם זה בכלל נכון? אשמח אם תסביר בבקשה. 2. האם התרגיל מבוצע נכון בסרטון הבא? https://www.youtube.com/watch?v=2K0TZ_fnkvk תודה רבה

לירן שלום קבוצת השרירים הזו היא בעצם מייצבי הכתף. חשוב לשמור אותם חזקים ובאורך המתאים. ישנה תכנית ע"ש רוקווד שתורמת לכך ופיזיותרפיסט יוכל להתאימה. בעקרון התרגיל בסרטון מבוצע נכון אך הוא מיועד לתת קבוצה של המייצבים והם הרוטטורים החיצוניים. קיימים עוד שרירים ועוד כיוונים שעליהם כדאי לעבוד. כמובן לא לשכוח לבצע את המתיחות המתאימות במקביל. בהצלחה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה