הליכה עם בעיית ברכים

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

19/07/2013 | 12:32 | מאת: ורוניקה

לאחרונה יש לי בעיית ברך שלא אובחנה ברצינות והיא מתחלקת לעניות דעתי לשנים: א. מאחורי הברך יש לי או ציסטת בייקר ()עם יסטיידויות מובחנות ב-CT, או Synovial Chondromatosis, על פי צילום רנטגן שלא אושר על ידי כל רופא שראה את ה-CT, אך גם לא מדחה באופן מוחלט. ב. לפני כ6 שבועות, באופן פתאומי בזמן שקמתי מישיבה חשתי בסוג של סיבוב-קושי-כאב חד מאד באותה ברך. קיבלתי במיון זריקת בטמטזון, שבועיים לא היו לי שום כאבים, אך לאחר מכן כואב לי מעט בלחיצה או סיבוב, אזור הפיקא, אך יותר מדאיג אותי שמידי פעם תוך כדי דריכה, אני מרגישה את אותה תחושת סיבוב/קריעה שהייתה לי בזמן שלפני 6 שבועות שכתוצאה ממנה ניגשתי למיון. ההליכה שלי הפכה לכבדה עם סוג של לחץ מאחרוי הברך וכאב פתאומי, לפעמים מקדימה או בזמני תנועה של השוק. אני בת 61, אני שואלת האם אני יכולה להרגיש חופשית בלעשות הליכה או סחייה או שיש אני צריכה לחשוד בדברים שטרם נתגלו. (אעשה גם MRI, באוגוסט). עך ה-CT כתוב גם אוסטאוארטריטיס של המדורים המדיאליים ושל המדור הפטלו פמורלי משמאל. יש לי גם נוזל מפרקי בכמות בינונית מימין (קרוב לוודאי שלא היה לי זאת לפני הסיבוב) האם אתה יכול להביע חווץ דעת על מצבי שהפך פתאום מאד מסובך בעניין ההליכה תודה רבה,

ורוניקה שלום ראשית, כל מה שהנך מסוגלת לבצע כיום שאינו מעורר או מחריף את הכאב, תמשיכי לעשות. בייחוד פעילויות שמעמיסות פחות על הברך כגון שחייה ואולי אופניים. בכל מקרה, חשוב שתלכי להבדק בדיקה קלינית יסודית ורצוי אצל פיזיותרפיסט שמתמחה בתחום. לא תמיד הממצא בהדמייה קשור לסימפטומים אבל המצב שאת מתארת מחייב טיפול וכמובן שמרני (פיזיותרפיה) לפני הכל. במידה ויהיה בMRI ממצא בולט כגון קרע רציני במניסקוס אז לעבור שוב אצל אורתופד ולהתייעץ. בכל מקרה תמיד שווה לנסות טיפול שמרני לפני הכל. בהצלחה סאם www.imacs.co.il

23/07/2013 | 16:19 | מאת: ורוניקה

חמיס תודה רבה לך ועכשיו שאלה אחרונה: בימים האחרונים התגבר הכאב באופן ברור כאשר אני עושה את התנוע של יישור הרגל ממצב רגל מקופל למצב יישור, לרוב, היישור גורם לדקירה קצרה ואחר כך רגיעה. אני באמת אמורה להגיע בקרוב לפיזיו. לא היה לי אף פעם דבר כזה ואינני ספורטאית כלל. נראה לך שכאשר קמתי במהרה, אז כאשר הרגשתי את הכאב החד, מה שיכול היה לקרות היא קריעת מניסקוס? טוב אני יודעת שרק ה-MRU יתן תשובה לכך. אני מודאגת מכך שהבעייה לא תיהיה אחרת תודה שוב, ורוניקה

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה