רגל תפוסה במהלך הליכה

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

26/05/2013 | 01:00 | מאת: אסתי

שלום, בחודש האחרון התחלתי לעשות הליכה בתדירות כמעט יומיומית למשך כ40 דקות ביום. בשבוע האחרון עם תחילת ההליכה יש לי הרגשה שהחלק התחתון של הרגל (בין הברך לקרסול) כאילו נתפס ויש לי הרגשה של כאבים בחלק זה לאחר ההליכה. איך וכיצד ניתן לטפל בבעיה זו? תודה!

אסתי שלום ככל הנראה מדובר בכיווץ חזק של שרירים. לא אמרת אם מדובר בקדמת השוק או מאחור אבל בכל מקרה זה שרירי תפוס. את צריכה לעשות מספר דברים. אחד- לשנות את מסלול או כיוון מסלול ההליכה. כי יתכן ואת עולה בשיפוע או יורדת באופן קבוע וזה משפיע מיד. שתיים- חימום שריר לפני ומתיחות אחרי. שלוש- לבדוק אם הנעליים מתאימות ויושבות טוב שאז אין מאמץ יתר של השרירים. בכל מקרה בפעילות גופנית אינטנסיבית כדאי להבדק ולהחליט על הנעלה ומדרסים במידה וצריך כדי למנוע בעיות עתידניות. בהצלחה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה