שאלה

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

13/05/2013 | 13:36 | מאת: v

שלום ד"ר יקר.. השבוע רשמתי לך על תוצאת הmri שלי... "תוצאות mri עמ"ש צווארי(בן 25 צלם) מעבר קרניו-צרביקלי תקין עמדה קיפוטית(במקום לורדוטית)של הקטע הצווארי סיגנל מופחת בדיסקים הביחוולייתיים בתחום c2-c6 חוט שדרה הצווארי עם סיגנל שמור. בחתכים האקסיאלים: בגובה c2-c3 רוחב תקין של התעלה והפורמינות.אין עדות לבלט דיסקלי.חוט שמור בגובה c-3-c-4 בלט דיסקלי אחורי שטוח עם לחץ על קדמת השק התקאלי ומגע בקדמת החוט.הצרות משנית מתונה של התעלה.פורמינות שמורות בגובה c-4-c-5 אנולוס שטוח עם מגע קל בשק התאקלי.חוט שמור.תעלה שמורה.פורמינות שמורות בגובה c-5-c-6 בלט שטוח של האנולוס עם לחץ מינורי על השק התאקלי.חוט שמור.תעלה שמורהפורמינות שמורות בגובה c-6-c-7-מבנה שמור בגובה c7-d1-מבנה שמור" וטענת שחלק מהממצאים מסבירים את הדברים שמהם אני סובל (קפיצות שרירים ברגליים(לרוב),ידיים ישבן,גב,נימולים נדירים בקרקפת,הרדמות לסירוגין של הידיים בשינה(פעם אצבעות פעם היד) וחולשה בכל הגפיים עד קושי לעלות מדרגות או לכתוב הודעה!(מין עיוות קטן בצוואר כמו שריר מכווץ.) לאיזה מהתסמינים סביר קשר לממצאים ...??ולאיזה תסמינים אין קשר לממצאים?? בתודה ויקטור

ויקטור שלום אכן מצב קליני מורכב ודורש בירור מעמיק אצל נוירולוג יחד עם תוצאות ההדמייה. בהצלחה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה