הבדל באורך הרגליים אצל בת שנה

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

08/05/2013 | 22:25 | מאת: רוני

שלום דר' ח'מיס, במעקב של גיל שנה, הבחינה רופאת הילדים כי יש הבדל באורך הרגלים של בתי והפנתה אותנו לאורתופד ילדים. היינו אצל האורתופד שאישר כי קיים הבדל (מדד באמצעות סרט מדידה, הבדל של כס"מ אחד), שלח אותנו לצילום של מפרק הירך (תקין) ואמר שבכל מקרה לא מטפלים עד גיל 12 ושנחזור אליו בעוד שנתיים. אנחנו לא חיים בארץ ואשמח לשמוע את דעתך. האם יש צורך בבדיקה אחרת? האם אכן לא מטפלים בשלב זה ? למה אני יכולה לצפות בעתיד?(הרופא אמר שלרוב עם הגיל הפער הולך וגדל), האם היא תצלע ? תודה מראש, רוני

רוני שלום, לא ברור איך הגיעו לצורך בבדיקת אורך רגליים אצל תינוק בן שנה. בדיקה זו אינה בפרוטוקול. בנוסף הבדיקה הזו מאוד לא מדויקת ולכן לא הייתי סומך על המסקנה. מכיוון שלדעתי הבדיקה לא מדויקת, אי אפשר להתיחס לכך שהפער יעלה או יגרום לצליעה. בכל מקרה הבדל כזה שכיח באוכלוסיה הבריאה גם אצל מבוגרים. ובמידה וזה נכון במקרה שלך לא מבצעים אף טיפול או התערבות בשלב הזה. מעקב חשוב. בנוסף במידה וקיימת עוד בעיה התפתחותית חובה לפנות לנוירלוג ילדים והפיזיותרפיסט מתמחה בהתפתחות הילד. בהצלחה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה