הליכה

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

05/05/2013 | 20:47 | מאת: מירב

שלום רב, אני בת 41 נשואה ואם לשלוש בנות. בריאה. בחודש האחרון התחלתי לעשות הליכה מהירה למשך כ-50 דקות כשישה ימים בשבוע. ציפיתי להרגיש טוב יותר ואף לרדת במשקל אך אני מרגישה קצת יותר עייפה וכפות הרגליים והגב קצת כואבים. האם אני עושה משהו לא בסדר? אולי כדאי שלא אעשה הליכה בתדירות יומיומית אלא יום כן ויום לא? אולי כדאי שאפחית את זמן ההליכה? תודה רבה, מירב

מירב שלום יכול באמת להיות שהתחלת קצת חזק מדי, מהר מדי. תמיד עדיף לתת קצת מנוחה לגוף כך שפעילות ספורטיבית יום כן יום לא, זה באמת מומלץ. לגבי משך הפעילות עדיף להתחיל בהדרגה ואם לא כך נעשה , הגוף נותן אותותיו. תפחיתי את זמן הפעילות ל25 דק-30 דק ותעלי בהדרגה. את יכולה ללכת ולבדוק גם אם נעל הספורט שאת הולכת איתה מתאימה למבנה הביומכני של כף הרגל שלך. אם כל זה לא יעזור תיגשי לבדיקה ועזרה של פיזיותרפיסט. בהצלחה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה