מסוע

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

25/08/2007 | 00:50 | מאת: רותם

האם ההליכה על המסוע שונה מהליכה על קרקע יציבה? בהליכה על המסוע אני נמצאת רק עם רגל אחת על משטח ההליכה, ואין מצב ששתי הרגלים נמצאות על משטח הדריכה. האם זה בגלל בעיה בטכניקת ההליכה, או שיש טכניקה להליכה על המסוע, או שכך קורה הדבר בהליכה על משטח נע? תודה עבור התשובה רותם

רותם שלום, ההליכה על מסוע כמעט זהה לחלוטין להליכה על הקרקע. ההבדל הוא מקור ההנעה של הגוף; אם הוא בסיס נע המניע את הרגליים (מסוע) או יצירת כח בגפיים התחתונות והעברת/ הפלת מרכז הכובד של הגוף (בגובה האגן) קדימה- נפילה-בלימה מתמשכת כפי שמתבצע בהליכה על הקרקע. בהליכה, על קרקע כמו על מסוע, קיים שלב בו יש מגע של שתי הרגליים על הקרקע ושלב בו רגל אחת באויר והשניה על הקרקע. ריצה היא המצב היחידי בו קיים שלב שבו שתי הרגלים באויר. הליכה נעימה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה