קרע בגיד מתאחה מאליו?

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

07/11/2012 | 21:22 | מאת: משה

לבן משפחתי בן ה-83 לפני חודש לפתע איבד את היכולת להרים את היד (עד לפה), הוא מצליח להרים את היד מעט ולא יותר. עם זאת, אין לו בעיה ללחוץ את היד חזק, הבעיה היא רק להרים אותה מהחלק העליון הכתפי. בבדיקת US, הממצא הבא: ה-SUPRASPINATUS TENDON הודגם בנפח מופחת, קרוב לוודאי קרע מלא. יש לי שתי שאלות: 1. מה עצתכם לגבי זה? 2. האם ישנה אפשרות שהגיד יתאחה ויתבר מעצמו? בברכה, משה

משה שלום במידה וקצוות הגיד התרחקו אחד מהשני, לא יהיה איחוי לגיד. הטיפול המומלץ תלוי ברמת התפקוד של בן משפחתך. במידה והתפקוד מועט או בסיסי רצוי טיפול שמרני לכתף בפיזיותרפיה לחיזוק שרירים שיפצו על הפגיעה. במידה ותפקודו גבוה והוא אקטיבי וזה מפריע לאיכות חייו אז רצוי להתייעץ עם אורתופד לגבי טיפול כירורגי. החלמה מהירה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה