הליכה משובשת לאחר ניתוח גיד 4 ראשי בברך ימין

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

07/10/2012 | 19:08 | מאת: אפי

לפני כשנה וחצי הקרע הגיד 4 ראשי ברגל ימין. עברתי ניתוח לאיחוי הגיד והייתי בטיפולי פיזיוטרפיה במשך כשנה. בחצי השנה האחרונה אין כל שיפור. הליתי קיבלה צורה משונה שאותה קשה לי להסביר. האם ניתן לשפר את צורת ההליכה באמצעים כל שהם? בתודה על תשובתך. אפי

שלום אפי במידה ואיחוי הגיד וההליך הניתוחי עברו בצורה טובה, השיקום היה אמור לכלול תרגול פרופריוספטיבי ברמה גבוהה כולל תרגילים על רגל אחת. זאת אומרת עמידה על משטחים ניידים כגון פיתה ופטרייה בעמידה על רגל אחת וביצוע תרגול מזויות שונות במנחים שונים למשל סקוואט על המשטח אך על רגל אחת בלבד וללא אחיזה. מנסיון שלי ככל הנראה השיקום שלך לא כלל מספיק איתגור של הגיד באימון פונקציונאלי על רגל אחת בלבד אלא על שתי רגליים. זה לרוב יעשה את כל ההבדל בתוצאות השיקום. במידה והשיקום אכן בוצע נכון אני ממליץ לפנות לבדיקת מעבדת הליכה. בהצלחה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה