קשת גבוהה

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

24/07/2012 | 16:19 | מאת: אילי

שלום, האם יש יתרון לקשת כף רגל גבוהה? אני מרגישה שזה נותן לי איזשהי יכולת זינוק וניתור בלתי רגילה. למשל במדרגות אני לעולם לא עולה מדרגה מדרגה אלא מנתרת בין 2 מדרגות לפחות. האם זו כף הרגל או גם הגידים? בפועל אני בעצם מאוד היפוטונית וגם כשעוסקת בספורט לא נוצרים שרירים נראים לעיין אלא מראה רופס- ולכן אני תמיד מתפלאת שבלי שרירים אני 'טסה' ומהירה מאוד בכל תנועה שאני עושה. מה שאני מנסה לבדוק זה מדוע אני מרחפת וקלת תנועה כל כך גם בלי להתאמן (אני אמנם רזה, דקיקה וקלת משקל אבל לא נראה לי שזה הכיוון).

אילי שלום מבנה כף הרגל שלך דווקא אינו מתאים להיפוטוניה. בכל מקרה ניתור טוב אכן נובע גם ממבנה כף הרגל אם כי חד משמעית יש מעורבות של גידים ושרירים. כנראה שבמקרה שלך השרירים הנ"ל כן חזקים שכן הם בשימוש בכח מתפרץ. בברכה סאם www.imacs/co/il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה