פסיכולוגי

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

12/07/2012 | 08:33 | מאת: דוד

ליפני כעשרה חודשים נפלתי מסולם וקרעתי רצועה בברךacl היום לאחר ניתוח ושיקום תהליך השיקום אצלי לא כולכך מצליך ונרמז לי שזה מסיבה פסיכולוגית האורתופד שניתח אותי טוען שהוא מעולם לא ראה אדם במצב כמו שלי ושכים פער משמעותי ולא מוסבר בין הצליעה והתיפקוד הירוד לבין המימצעים הכלינים ושלך אותי לבצע mri(כעט ממתין לתור)בעברי סבלטי מספר פעמים מדברים חופפיפים שהרופעים לא איבחנו כגון תוספתן שהתפוצץ במכביל להליקטובקטור הטוספטן טופל ההליקטובקטור לע לא הבינו מדוע אני לא אוכל טענו שזה פסיכולוגי ולעחר שבועים אשפוז זה התגלה שאלתי היא כיצד אפשר לשלול או לאמת את האפשרות שזה פסיכולוגי

דוד שלום ראשית אני מצטער לשמוע שזה מה שנאמר לך. לעיתים אנחנו נראה אכן פער בין ממצאים קליניים לבין תלונות סובייקטיביות של החולה. על מנת לגשר על הפער הזה יש צורך בבירור ובדיקה קלינית נוספת יסודית. לרוב רצוי שזו תיהיה חוות דעת שנייה של מומחה לאותו תחום ובמקרה שלך זה יכול להיות אורתופד או פיזיותרפיסט .במקרה ויש ספקות לגבי מקור של צליעה, תמיד אפשר לבצע בדיקת הליכה במעבדת תנועה אשר תיתן תוצאות והסבר למקור הצליעה במידה ואכן קיימת. http://www.imacs.co.il/s-Walking.asp שיהיה בהצלחה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה