נטיית כף הרגל פנימה- ילדה בת חמש וחצי

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

11/07/2007 | 11:07 | מאת: לי

שלום, ביתי בת החמש וחצי הולכת באופן שכף רגלה הימנית פונה שמאלה (כלפי הרגל השניה) ואף מבנה כף הרגל עצמו נוטה יותר פנימה לכיוון הריצפה. האם יש דרך לטפל בדבר שכן זה מפריע לה לנעול סנדלים והליכתה אינה רציפה... אם כן, אל מי פונים ומה עושים? תודה מראש, לי

לי שלום, מכיוון שמדובר בילדים חשוב בדיקה ואבחון מדויקים של מקור הבעיה ולא להסתפק בתיאור או אבחון חובבני לדוגמא "פלט פוס" או "יסתדר עם הזמן". כיוון שהתמונה היא אסימטרית, חשוב לאבחן את המקור אם מכף הרגל או ממפרק אחר בגפה התחתונה והאם קיימת מעורבות נוספת. נא לפנות לאורתופד ילדים לאבחון ובדיקות, ובמידת הצורך הוא יפנה אותך לבדיקה במעבדת הליכה. בהצלחה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה