פענוח אמ אר איי - עמוד שדרה צווארי בבקשה

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

15/02/2016 | 10:27 | מאת: רון

שלום אשמח לפיענוח אמ אר איי עמוד שדרה צווארי: כאבים בשכמה ימין מקרינים ליד ימין וזרמים בכף יד ימין (כשנה וחצי, הכי מפריע בישיבה על כסא). כשאני קם בבוקר אחרי שכיבה על צד ימין, כואבת לי יד ימין וצריך לתת דחיפה קלה כדי להרים אותה. לעיתים נדירות נרדמת ל כ - 15-30 שניות. בתרגילים מסויימים בחדר כושר מרגיש את יד ימין בחזרות מתקדמות של הסט. בעת ישיבה מול מחשב, יש כאלו זרמים בכף יד. בחור בן 37, מתאמן קבוע בחדר כושר. עמדת החוליות תקינה. שינויים ניווניים בגופי החוליות. חוט השדרה בסינגל תקין. בגובה C3 4 בלט דיסק היקפי, שינויים ניווניים פצטרים ללא לחץ על החוט, היצרות פורמינלית קלה מימין ומשמאל, בולטת יותר משמאל. בגובה C4 5 בלט דיסק היקפי, שינויים ניווניים פצטרים. לחץ קל על החוט מימין, ללא היצרות פורמינלית משמעותית. בגובה C5 6 בלט דיסק היקפי, שינויים ניווניים פצטרים. ללא לחץ ניכר על החוט, היצרות פורמינלית דו"צ. בגובה C6 7 בלט דיסק היקפי, שינויים ניווניים פצטרים. ללא לחץ ניכר על החוט, היצרות פורימינלית דו"צ. בגובה C7-D1 ללא בלט דיסק משמעותי. סיכום: שינויים נווניים כמפורט. היצרויות פורמינליות בולטות בגובה C6 7, C5 6. בדיקה ניאורולוגית תקינה ע"י מומחה עמוד שדרה. מה הטיפול המועדף והאם אפשר להמשיך להתאמן בחדר כושר היות ומאד חשוב לי?

כן ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה