תזוזה בחוליה גב תחתון

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

30/11/2015 | 22:40 | מאת: ricky78

שלום, לאחר שהאורתופד הסתכל על צילום הגב שעשיתי בעקבות כאבי גב מותני שהרגשתי שהולכים ומתחזקים, הוא אבחן אצלי ספונדילוליזס L3 עם תזוזה קלה L34GR1. והסביר שיש לי 6 חוליות במקום 5 ושה- L3 זזה. הוא אמר שאין מה לעשות עם זה. להתמיד בפעילות ספורטיבית ללא ריצה או קפיצות.. ולהגיע לביקורת עם צילום בעוד חצי שנה. אני בת 37 מתאמנת בTRX ,רצה, נוסעת על אופניים ושומרת על תזונה בריאה. לא מבינה מה עשיתי לא נכון, מה אני עושה עכשיו? התחושה היא נוראית בעיקר בגלל חוסר הידיעה מה יהיה בעתיד?? מה זה אומר? והאם באמת לא ניתן לעשות משהו קונקרטי? בבקשה תכוונו אותי, תמליצו, תרגיעו...

חסור הידיעה מה צופן לנו העתיד הוא בהחלט מקור לחרדות....אבל מכיון שאין הרבה לעשות בעניין חרדות לא יעזרו מדובר לפי תיאורך במצב של חוסר יציבות בין החוליות סטטיסטית אנחנו יודעים שבמובגרים הוא לא צפוי לרוב להתקדם ולהחמיר ולכן אין טעם בחרדה מה שאפשר לעשות באופןם אקטיבי זו פעילות גופנית כפי שאת כבר עושה ולקוות לטוב ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה