פריצת דיסק

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

27/08/2014 | 11:23 | מאת: בן

שלום ד'ר נכבד. לאחרונה עשיתי בדיקת CT ע"ש מותני ולהלן התוצאות: L3-L4 - בקע מרכזי אחורי קל עם לחץ על השק התקאלי. השומן האפידורלי שמור. המפרקים הפצטלים והתעלה הספינלית הגרמית הודגמו ללא סטיות. L4-L5 - הודגם בקע דיסק משמעותי מרכזי ולטרלי ימני גס למדי עם לחץ משמעותי על השק התקאלי והנקב הימני. השומן האפידורלי מימין מטושטש. המפרקים הפצטלים שמורים. התעלה הספינלית הגרמית שומרת על קוטרה. L5-S1 - סימני ספונדילוליזיס דו"צ. בקע דיסק מרכזי אחורי קל עם לחץ קל על השק התקאלי. השומן האפידורלי מעט מטושטשט משמאל. המפרקים הפצטלים והתעלה הספינלית הגרמית הודגמו ללא סטיות. האם תוכל להסביר לי בבקשה במה מדובר? אני בן 27 והפציעה הינה קרתה במהלך שירותי הצבאי. אודה לך על העזרה, בן ליבה.

יש גם שינויים ניוןוניים (בלטים) גם בקע דיסק וגם שבר מאמץ בחוליה (ספונדילוליזיס שקורב לודאי קרה בילדותך הערכה של מה רלונטי לתסמינים כיום מצריכה בדיקה גופנית ועיון בצילומים ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה