כאבי גב

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

19/02/2014 | 11:12 | מאת: לירון

שלום ד"ר. בן 34, בריא, פעיל ספורטיבית. מזה כ- 3 שבועות כאבי גב משני הצדדים, מעל המתניים ועד גובה השכמות, מרגיש כמו שרירים. הכאב מורגש גם בחגורת הבטן (בקו שמתחת לחזה ומעל הבטן). תחושה שקשה לנשום "עד הסוף". הכאב מתגבר כאשר אני מוציא את הבטן החוצה (מנפח אותה) ואז מרגיש כאב בקו הבטן ובגב. במהלך היום הכאב נסבל, לפעמים נעלם, אך בלילה, או בישיבה ממושכת הוא מעיר אותי ומאוד כואב. קיימת נקודה ספציפית על עמוד השדרה בין השכמות שבלחיצה מעט רגישה וכואבת לי. הייתי אצל אורטופד שטען כי מדובר בהתקררות, כאבי עצבי שרירים של בית החזה ונתן לי ארקוקסיה 90 מ"ג ל 10 ימים. בינתיים לא ממש עוזרים לי. שאלתי, מה יכול להוביל לתופעות אלה? האם שרירים תפוסים יכולים להימשך מס' שבועות,ולגרום לכאב כה מציק? אציין כי אני נמצא בתקופה מאוד מתוחה וקשה בחיי, שלרוב אכן מתבטאת בשרירים תפוסים בצוואר וכתפיים. אני חושש מאוד מהנקודה על עמוד השדרה שמציקה. יכול להיות גידול שלוחץ..? תודה רבה על המענה

לא סביר שגידול אם כי כבר הכל תואר - אך זה מאד לא סביר לחץ נפשי יכול לגרום לכך וןגם בעיות בעמוד השדרה עצמו בעיות שרירים לרוב משתפרות תוך מספר ימים לכן אם אין עד כה שיפור - כדאי לבצע בירור מכוון לעמוד השדרה ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה