כאבים בכתף שמאל מעל חצי שנה

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

25/04/2017 | 16:40 | מאת: יפה

שלום, שמי יפה בת 46, מזה כחצי שנה אני סובלת מכאבים קשים בכתף שמשפיעים על פעילות היום יום, עברתי בכתף הזו ניתוח לפני 9 שנים בשל הסתיידות והתנוונות ועד עכשיו הכל היה טוב, לפני כשבועיים עשיתי בדיקת CT ואלו התוצאות: עקמת קלה קמורה שמאלה עם ביטול הלורדוזה הפיזיולוגית . שינויים ספונדילוטיים קלים בצורת אוסטאופיטים מרג'ינליים קדמיים וצדדיים בגופי החוליות . סריקת -C2 C1 : זיז השן (ODONTOID) שמור . סריקת -C3 C2 : בלט אחורי*מרכזי ימני קל של הדיסקית, ללא לח+ על השק הדורלי . סריקת -C4 C3 : בלט אחורי*מרכזי של הדיסקית, נוטה לשמאל, גורם ללחץ קל על השק הדורלי . סריקת -C5 C4 : שינויים ניווניים של סחוס הדיסקית, בלט אנולרי אחורי דיפוזי, יותר מרכזי, מנוו, גורם ללחץ קל על השק הדורלי . שינויים אוסטאוארטרוטיים היפרטרופיים קשים במפרקים האונקו-וורטברליים, קלים במפרקים הפאצטליים, הממצא מלווה בהיצרות גרמית קלה של התעלה הנאורלית הבין חולייתית מימין . סריקת -C6 C5 : שינויים ניווניים של סחוס הדיסקית, בלט אנולרי אחורי דיפוזי, גורם ללחץ קל על השק הדורלי. שינויים אוסטאוארטרוטיים קלים במפרקים האונקו-וורטברליים ו הפאצטליים . סריקת -C7 C6 : סחוס הדיסקית הבין חולייתי הודגם ללא עדות לבלט אחורי או צדדי משמעותי . סריקה D1 - C7 : סחוס הדיסקית הבין חולייתי הודגם ללא עדות לבלט אחורי או צדדי משמעותי . סריקה D3-D2, D2 - D1 : סחוסי הדיסקיות הבין חולייתיים הודגמו תקינים וללא עדות לבלט אחורי או צדדי משמעותי . קבעתי תור לאורטופד שיפענח לי את תוצאות הבדיקה אך התור הקרוב ביותר הוא ליוני ועד אז אני נשארת ללא מענה ועם כאבים, אשמח לתשובה בהקדם, תודה.

התוצאות לא מאפשרות לזהות מקור ברור חד משמעי לכאב - חייבם לעשות קורלציה בין המיקום ואופי הכאב המדויקיים לבין הממצאים בבדיקה הגופנית ולעיין במקביל בצילומים ולראות אם יש ממצא המסביר זאת - לעצרי אין לי אפשרות לעזור לך דרך הפורום אלא רק בעיון בצילומים ובדיקה גופנית ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-747886

30/04/2017 | 09:37 | מאת: יפה

בצילום ובאולטראסאונד שעשיתי על פניו הכל נראה תקין ורק ב CT התגלתה הבעייה, יש לי הגבלה בתנועה, הרמת ידיים למעלה ולצדדים אם אני אעשה תנועה בכוח אוכל לעשות אותה אך בליווי כאב עצום. אני חשה תחושת שריפה מידי פעם בכתף, לעיתים תחושת נימול באצבעות והיד נרדמת, אשמח לעזרה

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה