פענוח תוצאות בדיקת MRI

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

29/01/2017 | 21:58 | מאת: 🌸

אני בת 26 ועברתי תאונת דרכים בתוך אוטובוס לפני מעל לחצי שנה, כאשר הנהג בלם בלימת פתע ונחתי על הגב בחוזקה. פוניתי באמבולנס לאיכילוב בשיתוק זמני (עד שניתנה לי זריקת וולטרן שהרפתה את השריר) ובצילומי רנטגן לא נמצא משהו מסויים. מאז עברתי טיפולי פיזיותרפיה בהם התמדתי וביקרתי אצל אורתופדים, רופא תעסוקתי וכולם אמרו שאני בסדר אך הכאבים עדיין חזקים ומפריעים לי בתפקוד היומיומי, מונעים ממני התנהלות כפי שהכרתי. לאחרונה הופנתי לבדיקת MRI ובה אובחן 'תמט קל עקב שבר בלוחית העליונה של החוליה D12 ללא תזוזה אחורית'. מה פרוש המסקנה וכיצד מטפלים? תודה על התשובה.

מדובר על שבר קטן בחוליה שאינו מסוכן אך יכול להיות מכאיב כמובן ומצריך טיפול שמרני במנוחה ומשככי כאב מציע יעוץ מומחה עמוד שדרה ושקילת בדיקות נוספותלהוכחה שאכן מדובר בשבר טרי - זה עלול להיות חשוב לך גם בהמשך כשתטפלי בצד המשפטי של העניין ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-747886

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה