צילינדר

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

29/07/2007 | 10:47 | מאת: עדנה

עברתי את גיל הארבעים, אני מרכיבה משקפיים למחשב, יש לי משקפי קריאה שלא תמיד אני מרכיבה, משקפיים לרחוק ולפי מה שהבנתי מהאופטומטריסט אני בגיל כזה שהעיניים עוברות שינוי ויתכן שאצטרך בקרוב, כשהמספר יתייצב להרכיב משקפיים כל היום. לפי הבדיקה מסתבר שיש לי 0.75 צילינדר בכל עין, ואולי 0.25 מספר לרחוק וחצי לקרוב. ההחלפה בין המשקפיים די מכבידה ע"כ רציתי לדעת עם כפתרון זמני עד ליצוב המספר, בהביני שזה לא יתקן לגמרי את הראיה, האם יערו לי עדשות או משקפיים שהם רק מתקנים את הצילינדר כך שתשופר חדות הראיה?

29/07/2007 | 17:31 | מאת: קובי בריג

לא ציינת בשאלתך האם יש לך רוחק ראייה (מספר פלוס)או קוצר ראייה(מספר מינוס). לפי זה שהאופטומטריסט אמר לך שאת "בגיל כזה שהעיניים עוברות שינויים והמספר לא יציב", כנראה ומדובר ברוחק ראייה.אך מצד שני קשה לי להאמין שההפרש בין המרשם לרחוק ולקרוב הוא 0.25 מספר וכמו-כן לא ברור לי מדוע דווקא בקריאה את לא משתמשת במשקפיים ,ודווקא במחשב כן. (ע"פ ההגיון זה צריך להיות הפוך). על כל פנים עלייך לעבור הדגמה אצל האופטומטריסט, שבמהלכה האופטומטריסט ישים לך עדשות בתוך מסגרת בדיקה עדשות (צילנדריות ומספר נמוך או ללא מספר בכלל) וכך תוכלי לדעת האם במספר כזה את מסתדרת טוב לכל המרחקים. ייתכן והפשרה הזאת תעבוד ותספק אותך זמנית וייתכן וזה לא ייתן מענה לשום מרחק. לסיכומו של עניין,רק באמצעות הדגמה ניתן לענות על השאלה הזאת.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע