משקפי שמש

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

11/07/2007 | 14:32 | מאת: הילה

מה המשמעות של המספר UV 400 המוטבע של משקפי השמש? תודה :)

11/07/2007 | 19:39 | מאת: קובי בריג

עדשות משקפי השמש אמורים לתת חסימה מלאה של קרני ה-UV. קרני ה-UV הם קרניים אולטרא סגולות והם חלק מספקטרום האור הבלתי נראה. קרני ה-UVמחולקים ל3 קבוצות: UVC- בעלי אורך גל של 10-290 ננומטר. אלו קרניים שברובם נספגים בשכבת האוזון. UVB- בעלי אורך גל של 290-320 ננומטר . אלו קרניים שמגיעות לעין אך מסוננות ע"י הקרנית ועדשת העין (לא מגיעות לרשתית).עלולות לגרום לנזק לעיניים. UVC- בעלי אורך גל 320-400 ננומטר. אלו קרניים שגורמות הכי הרבה נזק לגוף האדם. לגבי העיניים: יש קשר בין חשיפה ממושכת לקרני ה-UVA וה-UVB לבין מחלות כגון: קטרקט,דלקות ומחלות של העפעפיים, נוון מקולרי(ברשתית) ועוד. משקפי שמש שיש עליהם תווית UV400 זה מציין שהמשקפיים חוסמות את כל קרינת UV(A+B+C). צריךרק לוודא שזה חוסם ב-100% וכן שהתווית אמינה.(לצערינו, לא כל משקפי שמש שנמכרים בשוק ויש להם תווית כזאת,זה אומר שאכן חוסמות קרני UV 400 ב-100%)

12/07/2007 | 13:47 | מאת: הילה

את משקפי השמש שלי קניתי בחנות מוכרת בעלת מוניטין. יש סיכוי שבכל זאת המשקפיים לא באמת חוסמות את קרני השמש? איך אפשר לדעת בוודאות?

01/07/2009 | 22:51 | מאת: amlavi

שלום, כיצד ניתן לבדוק אם משקפי השמש מסננים טוב UV ? הכוונה איזה מיכשור והיכן ניתן לבצע בדיקה כזו. והדבר חשוב לאור קביעתכם שלא כל המשקפים בשוק עם התוית הנכונה (UV400) הם אכן כאלו, ולא כל שכן משקפיים שאין עליהם תוית כלשהיא תודה על תשובתכם, amlavi 559545

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע