קוצר ראיה

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

01/09/2016 | 09:30 | מאת: רותם

שלום רב, לפני קצת יותר מחצי שנה שמתי לב שאני רואה מעט מרוח את הכתוב על מסך המחשב. עקב בעיות אישיות,לא הצלחתי להתפנות לבדיקת עיניים. במהלך החצי שנה הרגשתי שהראיה מתדרדרת עד ששמתי לב בחודש האחרון שקשה לי להבחין בבירור בתווי פנים של אנשים למרחוק. אתמול הייתי אצל רופא עיניים שעשה לי בדיקה עם המכשיר האופטי ולא הפסיק לחזור על המילים מוזר,מוזר מאוד..הוא אמר שהמספר יחסית נמוך אך הצילינדר מאוד גבוה,מעל ל -3.שאלתי אותו האם הגיוני שהראייה תדרדר בטווח קצר ואולי צריך לבדוק זאת אך הוא פתר אותי בתשובה שאני צריכה משקפיים ושנראה שאני סוחבת את זה הרבה זמן..לצערי,הרגשתי שלא ניתן לי מענה רציני ושהיחס היה מעט עייף. האם לפי התיאור שלי,אני צודקת בהרגשה שההתדרדרות בראיה היא מהירה מידיי וצריך לבדוק? מה עליי לעשות? אודה על תגובתך כיוון שמשהו לא נרגיש לי תקין... תצוגה מראש, רותם

04/09/2016 | 19:03 | מאת: אורה אבזבקייב

שלום רותם, אם את מרגישה לא מסופקת אמליץ לך לגשת לבדיקה אצל רופא עיניים נוסף. בנוסף, אם לא עברת מיפוי קרנית, אמליץ לבקש מהרופא מיפוי קרנית - צילום טופוגרפיה של הקרנית או לבצע את הבדיקה אצל אופטומטריסט מוסמך המחזיק במכשיר הטופוגרפיה.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע