קוצר ראיה חמור מלידה

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

17/04/2016 | 14:24 | מאת: יעל

לפורום שלום אני נערה בת 14 נולדתי פגית ומכן נובע קוצר הראיה החמור שלי שלא מפסיק לעלות במספר עד מספר וחצי בשנה. כיום אני מרכיבה משקפיים עם מספרים -27 ן-28 בתוספת צלינדרים.שתי שאלות שמטרידות אותי מאד.א האם אני עלולה להגיע לעיורון מוחלט. ב אני מניחה שעד גיל 25 שהמספר מתייצב הגיע למספריי -40 בערך האם ניתן להתאים משקפיים במספריים כאלה בכדי שאוכל לראות ולתפקד אפילו בצורה חלקית. בברכה יעל

23/04/2016 | 16:22 | מאת: אורה אבזבקייב

שלום יעל, הסיכוי להגיע לעיוורון מוחלט הוא נמוך מאוד. לגבי השאלה השנייה, יכול להיות שאת לא תגיעי ל -40, ושהמספר יתייצב. בכל מקרה יש אפשרות להתאים משקפים ועדשות מגע למספרים גבוהים ולקבל ראייה טובה.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע