בעיות הסתגלות למשקפיים

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

26/12/2015 | 13:27 | מאת: אני

שלום , אני מרכיבה משקפיים מזה 22 שנים (אני בת 45) ב20 שנים האחרונות המספר לא השתנה ונשאר כשהיה. לפני כחצי שנה נשברו לי משקפי הראיה ופניתי לחנות משקפיים שם נבדק ונמצא שהמספר לא השתנה (-3)(קוצר ראיה ללא צילינדר) נעשו לי שני זוגות משקפיים חדשים..שלא הצלחתי להסתגל אליהם (כאבי ראש וצוואר ,כאבי עיניים, עיניים דומעות או יבשות לחילופין-תופעות לא נעימות) חזרתי לחנות ונבדקתי שוב..נמצא שהכל תקין במשקפיים (המשקפיים מתאימים לבדיקה) אני סובלת עדיין מכאבי ראש כתוצאה מהמשקפיים (אגב ניסו לעשות לי PD אחר..במקום 63 עשו 59 בתקווה שישתפר..יש שיפור קל.. ועדיין מרגישה חוסר נוחות וכאבי ראש חזקים) 1.מה יכולה להיות הסיבה לחוסר ההסתגלות שלי ..? 2. האם PD משתנה (מ-63 ל-59) יכול להזיק לעיניים? תודה אני

30/12/2015 | 23:38 | מאת: אורה אבזבקייב

30/12/2015 | 23:46 | מאת: אורה אבזבקייב

שלום, יש אנשים שמאוד רגישים לשינויים ב PD. כדי לדייק ב PD כדאי שימדדו את ה PD שלך בפידימטר. כמו כן יש לבדוק אם המסגרת יושבת כראוי על הפנים ובצורה נוחה.

01/01/2016 | 09:22 | מאת: אני

ומשום מה אופטומיטריסטים נוטים לעשות טעויות PD רבות... איך יתכן..אחד מוצא שזה 63 השני 62 והשלישי 59... מה יכולה להיות הסיבה לחוסר הדיוק הזה? והאם משקפיים עם PD לא מדוייק מזיקות לעיניים? תודה

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע