חומר משמר בעדשה רכה מסיליקון הידרוג'ל

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

18/10/2012 | 15:59 | מאת: חן

היי! אני אמורה להתחיל להרכיב עדשות מגע רכות מסיליקון הידרוג'ל. רציתי לשאול כמה שאלות: 1. האם ניתן לשטוף עדשות כאלו, דוקא מסוג זה, בתמיסת סליין עם חומר משמר או להשרות העדשות בסליין כזה (כמובן השרייה שאינה למטרת ניקוי העדשה). כלומר יש לזה השפעה על העיניים או על העדשות? שמעתי שדוקא עדשות כאלו אסור לשטוף או להשרות בחומרים בעלי חומר משמר כיוון שהחומר המשמר מתפרק בעת הרכבת העדשה בעין. האם זה נכון? 2. האם ניתן לרכוש סליין ללא חומר משמר( חוץ ממים שנמכרים באמפולות)? אשמח לקבל כתובת מדויקת באזור הדרום. 3. האם ניתן לשטוף במי ברז מחסנית של עדשות רכות לאחר הוצאת העדשות והרכבתן בעין או שחובה לשטוף בסליין בלבד? וכן לגבי מחסנית של חומר ניקוי "אבר קלין" (של חברת סופלקס). אשמח לתשובה בהקדם. הדבר חשוב ודחוף לי מאד!! תודה רבה!!!

19/10/2012 | 12:22 | מאת: דודי בן דוד

שלום רב, מומלץ להימנע מתמיסות עם חומר משמר בשימוש יחד עם עדשות מגע. סליין של חברת CIBA VISION SOFT WEAR הוא ללא חומר משמר. את העדשות מגע ואת המחסנית שוטפים אך ורק עם תמיסה ואסור לשטוף עם מי ברז.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע