עיורוון צבעים

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

04/09/2012 | 22:00 | מאת: בדוי

שלום,נודע לי שיש כמה סוגים של עיוורון צבעים,כמה קלים וכמה קשים... אני עשיתי את הבדיקות באינטרנט עם המספםרים ולא הצלחתי לענות על הרבה מהם... אני עכשיו יודע שהעיוורון שלי הוא אדום-ירוק... עכשיו השאלה שלי היא האם אדום-ירוק נחשב עיוורון קל או קשה... וכיצד מחשיבים אותו בצבא?כקל או קשה?ולגבי יחידות מובחרות וכו...

06/09/2012 | 12:37 | מאת: דודי בן דוד

דוטרנומליה (deutranomaly) - נובעת מפגם בקולטני הצבע הירוק ברשתית, וגורמת לפגיעה קלה באבחנה בין אדום וירוק. דוטרנומליה היא השכיחה מבין הסוגים של עיוורון הצבעים והיא מופיעה אצל חמישה אחוזים מהזכרים, בקירוב.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע