צילינדר מיפוי קרנית וניתוח

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

03/11/2020 | 10:53 | מאת: מורן

עשיתי בדיקת התאמה בשני מכונים. במכון א אחד האופטימטריט אמר לי שלפי מיפוי הקרנית יש לי צילנדר בעין אחת והם מתחשבים בזה, קיבלתי גם את מיפוי הקרנית וראיתי שכתוב תחת refractive analysis cyl = -1.23 . בנוסף במיפוי שעשיתי לפני שנתיים בעקבות זיהום היה רשום לי cyl = 0.55. כבמכון ב לא דובר איתי על הצילינדר למרות שהבדיקה הייתה מקיפה מאוד. דיברו איתי על המפסר ואמרו לי שהמשקפיים שלי עם רבע מספר יותר אפילו וביקשו ממני להיות בלי עדשות יותר משבוע לפני הניתוח כדי לעשות בדיקת ראייה שוב. אני עם משפקפיים בלי צילנדר ורואה 6.6 איתם (אפילו יותר טוב) השאלה שלי - איך אני אדע שמכון ב ראו במיפוי את הצילנדר במיפוי ? אם הם לא ראו ואני בוחר להתנתח שם , האם אני אמור להודיע להם על זה ? שאלה נוספת - בהינתן שבמשקפיים אין צילנדר, האם בכל זאת המנתח צריך לתקן צילנדר שהתקבל במיפוי קרנית ?

שלום הצילנדר שבמיפוי לא תמיד זה שקובע. העיקר הוא הבדיקת אופטומטריסט הסופית בשילוב עם הצילומים. המיפוי השני מלפני שנתיים יכול להיות שהשתנה מאז. לגבי המכונים, אפשר להתיעץ עם הרופט ולהראות לו את המיפוי אבל כל רופא מתחשב בבדיקות השונות שנעשו במכון שלו ולפי זה הוא שוקל מה הכי נכון לעשות. לסמוך יל ההחלטה שלו. בהצלחה

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע