בחירת עדשות מגע יומיות

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

05/09/2019 | 09:14 | מאת: א.ר

שלום רב, בן 40, מרכיב עדשות מגע חודשיות מסיליקון הידרוג'ל כ- 20 שנה. הומלץ לי ע"י רופא עיניים לעבור לעשות מגע יומיות עקב דלקות עיניים חוזרות ויובש בעיניים. התחלתי ביומיות, אך איני יודע איזה חומר פעיל הכי מתאים. בחנויות האופטיקה נוטים למכור את מותג הבית. התחלתי מס' ימים עם עדשות יומיות מסיליקון הידורוג'ל (Somoflicon A 44%) וראיייתי היתה עכורה ולא צלולה. עברתי ליומיות שאינן סיליקון הידרוג'ל (Methaflicon 43%) ודווקא שאינן סיליקון הידרוג'ל אני מרגיש ממש טוב. שאלתי היא, האם סוג זה של עדשות מגע ללא סיליקון הידרוג'ל עשוי להתאים לי עקב יובש בעיניים? למרות שימוש קבוע בטיפות הילוקומוד. יש לציין שאני מרכיב את העדשות קרוב ל- 12 שעות ביום. על איזה חומר פעיל שבעדשות מגע את יכולה להמליץ? תודה רבה.

13/09/2019 | 07:59 | מאת: אורה אבזבקייב

שלום , עדשות סיליקון הידרוג'ל מאפשרות העברת חמצן גבוהה יותר ואינן סופחות נוזלים לעומת העדשות ללא הסיליקון (ובכך פחות מיבשות את העין)- מה שאנו ממליצים יותר לאנשים עם נטייה ליובש והרכבה ממושכת של עדשות לאורך היום. יש כמה חברות בשוק אשר משווקות עדשות יומיות עם סיליקון הידרוג'ל. הייתי ממליצה לנסות להרכיב עדשות מחברה אחרת ולראות האם יש הבדל בהרגשתך. אם אין שיפור, ניתן גם להרכיב את העדשות ללא הסיליקון.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע