זוקן ראיה איך מאבחנים? ועדשות מגע.

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

31/03/2019 | 12:55 | מאת: יעל

שלום, האם זוקן ראיה יכול רופא עיניים ע"י הסתכלות לתוך העין או שלא כך מאבחנים? יש לי בעיה. אני קצרת ראי ונאמר לי שגם צילנדר מרכיבה כל חיי עדשות. כשבאתי להחליף את העדשות האופטו' אמר לי שאני גם פוזלת וגם עם זוקן ראיה . כל פעם עשה לי מספרים וכאב לי הראש.. עד שאחרי שנה התיאשתי מלחזור אליו וכל הכסף ירד לטימיון. הייתי אצל רופא עיניים בקופ"ח. ווקא אמר שאני לא פוזלת ושאני צריכה רק משקפיים לקצרת ראי. וקבע לי מספר. השאלה: האם לא כדאי כעת להרכיב יותר עדשות מגע? שכן תיקון הקצרות ראי גורמת לי שלא אוכל לראות מקרוב לעומת שאני בלי העדשות.או שפשוט עשה לי מספר לא נכון בעדשות? בגדול בלי כלום אני יכולה לקרוא גם ממחשב. כשאני עוצמת עין אחת אז ברור שאני רואה בעין אחת קצת יותר מטושטש אבל אני לא יודעת אם קריאה ממחשב זה נחשב שאני לא רואה מרחוק או מקרוב? כשאני קוראת מדף או ספר בלי עדשות נוח לי.כן יש קצת ירידה אם אני נניח קוראת מה כתוב ע בקבוק תרופה אבל זה כתב קטן ולא שימושי ביום יום. כשאני מחזיקה את הפלאפון ובכוונה מרחיקה ומקרבת אותו כל פעם עוצמת עין אחת אני לא רואה שיש טווח ראיה טוב בעין ימין זה תמיד קצת מטושטש. ובעין שמאל: יש טווח מאוד מסויים שאני רואה חד. כלומר קירוב מידיי מטושטש ומרחק כמו ממחשב מטושט אבל כך לי כלום אני יכולה לקרוא מהנייד. מה ממולץ לי לעבור למשקפיים ותיקון רק למרחוק? תודה

21/04/2019 | 14:54 | מאת: אורה אבזבקייב

שלום יעל, זוקן ראייה לא מאבחנים על ידי הסתכלות בעין אלא ע"י תשאול המטופל הבנת הצרכים שלו מקרוב ביחס לגיל. לגבי המחשב זה נחשב טווח ביניים, לא רחוק וגם לא קרוב- לכן את מצליחה לקורא ללא משקפים. ולגבי השאלה האם להרכיב עדשות מגע או לא, זה נתון לשיקולך, אם תרכיבי עדשות מגע, תראי טוב לרחוק אך מקרוב יהיה קושי, ואז תצטרכי להרכיב משקפי קריאה בנוסף לעדשות המגע. אם תחליטי להרכיב משקפים, תוכלי להוריד אותם בזמן עבודה מקרוב ולהרכיב במבט לרחוק.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע