עליה במספר משקפיים וקשיי הסתגלות

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

23/06/2017 | 13:56 | מאת: א

אורה שלום, לאחרונה גדל לי המספר משמעותית - ממינוס 3 למינוס 4.25 בעין אחת (העין השניה עצלה ולא משתנה ולמעשה היום יש פער משמעותי במרשם בין שתי העיניים, כאשר העצלה מקבלת מינוס 2.5). אני רואה מצויין במרשם החדש, אבל התחושה לא רגילה, מעין התאמצות של העין. לפעמים מרגיש כאב ראש חלש מאד בצד של העין הזאת. כשאני מוריד את המשקפיים אני חש הקלה ומנוחה. כשאני מוריד את המשקפיים יש מעין סחרור ואני לא רואה טוב מיד, כאילו המוח צריך להסתגל לשינוי. מזה חודש, והתחושות לא משתנות משמעותית. מקווה שהצלחתי להסביר את התחושות :) בבדיקה אצל האופטומיטריסט נאמר לי שניתן להוריד ב0.5 ואז העין תראה פחות טוב אך גם תסתגל. אופטומיטריסט נוסף טען שהמרשם הנכון הוא מינוס 4 אבל שהרבע הנוסף לא אמור להשפיע משמעותית. אני חש גם כי בלי המשקפיים אני רואה פחות טוב בהשוואה ללפני המשקפיים החדשות. בבית הייתי הולך ללא משקפיים והסתדרתי, היום קשה לי יותר. מה יכול להיות ההסבר לכך? אשמח לדעתך המקצועית :) תודה!

06/07/2017 | 17:50 | מאת: אורה אבזבקייב

שלום, בדרך כלל לאחר שינוי מרשם יכולה להופיע תחושת אי נוחות אשר אמורה לחלוף לאחר כשבוע מתחילת הרכבת המשקפים עם המרשם החדש. יש אנשים אשר יהיו רגישים יותר לשינויים קטנים לעומת כאלו שלא יבחינו בהבדל כלל. מדבריך אני מבינה שההרגשה עדיין מטרידה אותך ולכן הייתי ממליצה לגשת לאופטומטריסט לבדיקת ראייה נוספת, לבקש להרכיב את המסגרת עם המרשם שנמצא, ולהסתובב בקליניקה/ חנות כמה דקות. כך תוכל להבין האם נוח לך או לא ולהחליט ביחד עם האופטומטריסט האם לשנות את מרשם המשקפים או לא.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע