בילירובין גבוה???

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

18/06/2009 | 11:42 | מאת: דנה

הי, אני נמצאת בשבוע 9 להריון. בסדרת הבדיקות שעשיתי (שיצאו אגב תקינות) התגלה אצלי בילירוביןגבוה - טוטאל=1.4, conjugated = 0.3 , Uncongated = 0.1 (בטווח). אני מודאגת. האם זה מצביע על בעיה? מה עליי לעשות? אודה לך על תשובתך. דנה

18/06/2009 | 14:09 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

עקרונית סיכום הבילירובין המצומד עם הלא מצומד צריך לתת את סך הבילירובין, כך ש- 0.1 ועוד 0.3 אינם 1.4. ובמידה וזו אכן התוצאה, יתכן וקיימת טעות מעבדה. יתירה מכך, גם אם ישנה עלייה קלה ברמת הבילירובין עם או ללא גרד גופני וללא הפאעה נוספת באנזימי הכבד הדבר יכול התרחש במצבי הריון ואינו מצריך אלא מעקב בלבד. במידה וקיים גרד טורדני במקביל להחמרה בתפקודי הכבד ניתן לטפל תרופתית.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב