PSC וניתוח הצינוריות הידוע

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

10/06/2009 | 14:34 | מאת: ש'

האם הניתוח הזה ממית ב% גבוהים? איך בדיוק משתילים אותן וממה עשויות הצינוריות הללו? האם בהינתן הצלחה, אוכל לחיות חיים שלמים , נניח עוד שלוש או ארבע שנים לפחות, עם צינוריות בדרכי המרה ולא אתגרד עוד לעולם, והכבד הסורר יחזור בו מהצטלקותו הנוראה (הפיכות) ? השתלה, כך הבנתי , כנראה לא תהיה לי כי כמות התורמים אפסית והמירוץ נגד הזמן פשוט קטלני עבורי אנא דר' האר את עיני ואת חיי האיוב בהם אני נתונה. פליז דר', הרחב נא שאדע, תודה שבי

13/06/2009 | 22:54 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

הכנסת סטנטים או תומכנים בעברית לתוך אזורים בהם דרכי המרה צרותיכול לעזור למרה לזרום בצורה טובה יותר מכבד הלאה אל התרסריון ובכך להוריד את רמת הצהבת ואף למנוע את הגרד המטריד. במידה והתפתח כבר מצב של שחמת הכבד על רקע PSC, הרי שלצערי זהו מצב בלתי הפיך גם לאחר הכנסת תומכנים. חשוב לציין שהכנסת תומכנים אינם מתאימים לכל חולה עם PSC והבחירה היא סלקטיבית.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב