אמבה היסטוליטיקה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

08/05/2007 | 09:44 | מאת: גילה

מצאו לי ציסטות של אמבה היסטוליטיקה בתרבית. אבל איני סובלת מבעיות במערכת העיכול קבלתי פעמיים פלג'יל ,עדיין יש ציסטות.האם זה מצריך עוד טיפול? האם הטיפול אמור לחסל אותם ?האם ללא טיפול עם הזמן ,ן יכולות להעלם מעצמן? האם במצב, שאיני סובלת כפי שתארתי ,חוסר טיפול יגרום לנזק .הרבה תןדה על ההתייחסות נ.ב-שמעתי שאמבות-נדירות בארץ?האםהבדיקה מהימנה?זו בדיקת צואה לתרבית אמבות האם יתכן שהאמבות הציסטות שנמצאו הן לא הפתולוגיות?כיצד אפשר להיות בטוחים ? הרבה הרבה תודה

14/05/2007 | 20:16 | מאת: ד"ר אריה אריש

בד"כ משלבים טיפול נוסף עם הפלג'יל בתרופה שנקראת Humatin ותפקידה להרוג את הציסטות החופשיות בעוד שהפלג'יל פועל נגד פרזיטים שחדרו למעי. הסיכון הלא לטפל הוא שציסטות חופשיות יכולות לחדור למעי ומשם לכבד.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב