כבד שומני

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

07/06/2009 | 15:35 | מאת: ראמי

שלום, אני בן 33 רזה יחסית (לא שמן)לאחרונה בגלל כאב ממושך התגלה אצלי בבדיקת אולטראסוננד הממצאים הבאים: כבד בעל מרקם שומני אקוגני גודל תקין.אבן גדולה בכיס המרה. כל הבדיקות של תפקודי כבד וסוכר תקינים.בדיקות השומנים תקינים כולם חוץ מ- LDL שהיה 117. הרופא המליץ לי לכרות כיס מרה.ובהקשר לממצא בכבד לקחת תרופה שנקראת גלוקומין 750 באופן יומיומי. 1.אני נורא דואג, מה עלי לעשות והאם לקחת התרופה, ומה תפקידה של התרופה כי הבנתי שהיא לסוכרת בכלל ורמת הסוכר אצלי בבדיקות ממושכות הינה 97? 2. האם יש קשר בין אבן בכיס המרה והכבד השומני? 3. האם עלי לכרות כיס המרה כאשר עכשיו אחרי חודש אני לא מרגיש כאבים? 4. האם להפסיק לאכול סוכר? 5. האם יש לי תנגדת לאינסולין ואיך בודקים את זה? תודה וסליחה על השאלות המרובות

09/06/2009 | 08:34 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

האם תוכל לתאר את כאב הבטן שלך? מתי מופיע? האם קשור לארוחות? באיזה אזור בבטן? האם מלווה בתחושת בחילה? התשובה לשאלות אלו תקבע את הצורך בניתוח להסרת כיס המרה. כמו כן אין קשר בין כבד שומני ואבני כיס מרה. לגבי השאר ממליץ למלא אחר המלצות רופא המשפחה שלך.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב