משמעות NON HDL

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

04/06/2009 | 12:01 | מאת: OR

שלום רב, בתוצאות בדיקות הדם שלי ושל משפחתי מופיע הערך NON HDL, עפ"י התוצאה הערך נמצא תקין אצלנו, בעוד שאצל אבי נמצא ערך זה גבוה, אנו מאוד מעוניינים לדעת ולהבין מהי המשמעות של בדיקה זאת (מה זה?), אשמח לקבל תשובה בהקדם. תודה.

09/06/2009 | 07:52 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

אני מניח שאתה שהנ"ל מתייחס לבדיקת רמות הכולסטרול בדם. קיים סוג שהוא "טוב" לאדם קרי, שרמה גבוהה ממנו נחשבת לדבר בריא, לעומת הסוג ה"פחות טוב" שהוא ה- LDL, VLDL וכול', אשר בקיצור,ניתן לכנותו כ- NON HDL. מהסוג הפחות טוב אנו מעדיפים רמות נמוכות.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב