אבנים כיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

04/06/2009 | 11:59 | מאת: אור

שלום לפני כמה חודשים התגלה אצלי חיידק ודלקת בקיבה ע"י בדיקת אינדסקופיה וביוספיה סבלתי מכאבים עזים ועכשיו הם לסירוגים עברתי טיפול משולש ועדיין לוקח תרופות לוסק נגד כאבים באולטרה סאונד ובמיפוי לא ראו את כיס המרה המרה ה ,מוזר חשבו שעברתי הורדת כיס מרה שלמעשה לא עברתי כלל, וזה מוזר כי יכולתי כבר אז לדעת אם יש אבנים ולא הבנתי איך לא ראו את כיס המרה, ובCT התגלה אצלי כיס המרה שיש בו אבן הודגמו מספר מוקדים מסויידים במבנה טולברי בסמוך לכיס המרה אבנים בציסטיק דקט ללא סימני דלקת חדה מה זה אומר ציסטיק דקט? והאם אהיה חייב לעבור ניתוח להורדת האבן ? תודה

09/06/2009 | 07:47 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

האבחנה המבדלת לכאב הבטן אצלך היא בין מחלת כיב ובין מחלת אבנים בכיס המרה. ראשית אני מבין שבבדיקת הגסטרוסקופיה לא נראה כיב, אחרת היית מציין זאת. שנית, האם הטיפול המשולש עוזר? העובדה כי כיס המרה לא מודגם יכולה לנבוע מזה שלא היית בצום כדרוש לפני הבדיקה או מנסיון הבודק. אולטרהסאונד היא עדין בדיקה מצויינת להערכת כיס מרה ודרכי מרה. ממליץ לחזור על בדיקת ה- US וכן לבצע בדיקות דם לתפקודי כבד. ובפעם הבא נא עדכן אותי באשר לממצאים בגסטרוסקופיה ולשינוי בכאב הבטן אם היה בכלל.

14/06/2009 | 16:53 | מאת: אור

שלום כן עשיתי אולטרה סאונד ושם גם לא נראה כיס המרה וגם במיפוי רק ב- CT נראה כיס המרה שיש בו אבנים בבדיקת הגסטרופיה נראה חיידק בקע סרעפתי רירית הושט תקינה , רירית הקיבה מגורה דלקתית היפרמית -ביוספיה ל- HP רירית של תריסריון תקינה abdominal pain וכן היה חיידק שנמצא ההליקובקטר שאלתי: הכאבים הם תמיד היו בבטן העליונה ולא בצד ואולי יכול להיות שהגורם לאבנים בכיס המרה הוא החיידק? והאם באמת כדאי לחכות עם הניתוח להוצאת כיס המרה כי אז יצטברו עוד אבנים לא כך? תודה

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב