הסננה שומנית קלה בכבד וערכי ggt גבוהים

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

25/05/2009 | 22:19 | מאת: שרה

קרוב משפחה שלי סובל מגרד בכל הגוף, הוא הופנה לבדיקות דם שהיו תקינות מלבד GGT-103 ובאוטלטרא סאונד יש הסננה שומנית קלה בכבד באונה ימנית וכן מספר אבנים בכיס המרה, דרכי המרה לא מורחבות וכל השאר תקין. על מה יכולים להצביע נתונים אלה?

06/06/2009 | 19:43 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

לא סביר כי הגרד קשור לנוכחות האבנים בכיס המרה יתכן ומדובר בהפרעה הפטוצלולרית, קרי בתפקוד הכבד עצמו. כבד שומני יכול בהחלט להיות קשור בהפרעה מסוג זה אם כי יש צורך לשלול סיבות נוספות אפשריות. האם שותה אלכוהול או נוטל תרופות קבועות כלשהן? מציע לקבוע תור להפטולוג או גסטרואנטרולוג מומחה במחלות כבד.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב