תוצאות אולטרסאונד בטן

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

11/05/2009 | 21:16 | מאת: שירלי

בעלי בן 42 קיבל תוצאות אוטרסאונד בטן : טחול-אזור תת הדי לא אחיד בחלק עליון של הטחול בגודל 2.7 ס"מ. ממצא לא ברור. מהאם אוכל לקבל הסבר ? למה הכוונה? אציין כי הומלץ לעשות CT ,USV

14/05/2009 | 15:05 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

למה נעשה האולטרסאונד מלכתחילה? ה- CT שבקשו לעשות אמור לשפוך אור על אופי הממצא בטחול, כעיקרון מרבית הממצאים בטחול הם שפירים.

14/05/2009 | 15:10 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

בבדיקת מיפוי דרכי מרה מזריקים חומר לתוך הוריד אשר מתרכז בכבד ומופרש ממנו לתוך דרכי המרה ומאוחר ממלא את כיס המרה. במידה וכיס המרה אינו מתמלא בחומר זה, הבדיקה נחשבת כלא תקינה והאפשרויות הן: מחלת כבד ידועה אשר יכולה אשר להסביר את חוסר המילוי או מחלת כיס מרה כו אבנים בכיס המרה או דלקת כיס המרה או אדם שנולד ללא כיס מרה. במקרה האחרון מדובר בפגם מולד שאינו בעל חשיבות מבחינה רפואית.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב