כאבי בטן צד ימין

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

12/04/2009 | 22:37 | מאת: דודי

שלום ד"ר גיל . בן 32 מזה כשבועים או יותר סובל מכאבי בטן צד ימין קצת מעל הטבור לרוחב צד ימין של הבטן לפעמים הכאב מורגש גם קצת לאזור מעל מותן ימין עשיתי לפני 5 חודשים קולונוסקופיה=תקין יש לי אמנם תור לגסטרו אך רציתי לשאול לחוות דעת נוספת כלומר האם יש צורך גם בביקור אצל כירורג? הכאבים יכולים להיות מבעיות בכיס מרה? או כבד? יש קשר?? בברכה דודי

13/04/2009 | 20:53 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

כאב בטן ימין עליונה יכול לנבוע בין השאר גם ממחלת אבנים בכיס המרה. לרוב מדובר בכאב התקפי המופיע לעיתים קרובות בעקבות ארוחות לפעמים מלווה בתחושת בחילה ויכול להמשך מס שעות עד שחולף. לפני שניגשים להיוועץ בכירורג ניתן להשלים בירור בסיסי במסגרת הרופא המטפל. הייתי ממליץ לך לבצע בדיקת אולטרסאונד בטן פשוטה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב