היריון ובדיקות תפקודי כבד עקב גרד בגוף

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

20/03/2009 | 12:56 | מאת: רויטל

שלום רב, אני בשבוע 38 להיריון ולפני כשבועיים התחיל לי גרד שהתפשט מהבטן לאיזורים אחרים בגוף, והיה בלתי נסבל ביום ובעיקר בלילה. אני נוטלת כדורים נגד אלרגיה ומורחת בפנטן. יש הקלה חלקית. לאחר כמה ימים עשיתי בדיקות לתפקודי כבד להלן התוצאות: GOT-20 GPT-13 GGT-14 ALK PHOSPHATASE-170 POTASSIUM - 4.1 SODIUM-138.5 CREATININE-0.54 UREA-17 GLUCOSE-79 אודה לך אם תוכל להסביר לי את התוצאות, לפי הידוע לי הכל בנורמה למעט תוצאת ALK P שהיא גבוהה מהנורמה ועומדת על 170. מה זה אומר ומה עלי לעשות? תודה על היענותך.

20/03/2009 | 19:37 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

ידוע כי אצל נשים בהריון יכול להתפתח מצב של עימדון המרה בכבד דבר אשר יכול להביא להתפתחות הפרעה זמנית בתפקוד הכבד ועד גרימת תסמינים כגון צהבת, גרד וכיוב'. בבדיקות הדם שלך קיימת עליה של הפוספטזה האלקלית (ALKP) בלבד, ללא עליית שאר אנזימי הכבד ובעיקר ללא עלייה של ה- GGT. לכן, אני משייך את עליית הפוספטזה האלקלית למצב ההריון היות ואנזים זה מיוצר גם ע"י השיליה. ולסיכומו של דבר, אינני חושב שהגרד נובע מבעייה כיבדית.

22/03/2009 | 09:01 | מאת: רויטל

תודה רבה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב