נשאית כבד C

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

30/06/2007 | 08:59 | מאת: יונה

בתי בת 24 אובחן לה לאחר קורס קצינות בצבא דלקת נגיפית מסוג C יעצו לה כי תקבל כדורים מסוימים כדי שהמחלה לא תתפרץ שאלות : 1 האם יתכן ששהדבקה עברה ע"ישתייה מעוקב מיים 2האם תנאיים סינטרים בלתי הולמים יחלו להדבקות 3 כתבתם להמנע מפעילות יתר למה הכוונה 4עד לפני שנתיים עת בתי סיימה את לימודיה ההאקדמאים במסגרת ההעתודה לא היה לה כל בעייה רק לטחר הקורס התגלתה המחלה 5בתי מטופלת בבית החולים בתל השומר במחלקת הכבד 6 ממה יש להשמר ואיך שומרים על מצב קיים? 7מה הטיפול הטוב ביותר למחלה מסוג זה? 8 ההאם יש סיכוי או האם מזור למחלה מסוג זה? 9 ההאם ישסיכוי להרפא ממחלה זו!

01/07/2007 | 14:40 | מאת: ד"ר אריה אריש

יש לך הרבה שאלות... הפטיטיס C היא מחלה המועברת בעיקר ע"י דם ומוצרי דם ומחטים מזוהמות וכן מגע מיני. חשוב לציין שיש מקרים בהם לא ידועה דרך העברת הנגיף ( איננו מכירים לחלוטין את דרכי ההעברה). הטיפול הוא תרופתי ותלוי בשלב המחלה. טוב מאוד שהיא נמצאת במעקב במרפאת כבד, אני מציע שתתלווי אליה ( בהסכמתה כמובן) ותשוחחו שם עם הרופאים.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב