כאבי בטן וכאבים בגב תחתון

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

06/02/2009 | 22:26 | מאת: אורנה

הבן שלי, בן 20, סובל זה 4 ימים מכאבי בטן עזים שמופיעים בשעות הערב בלבד, ולכך הצטרפו אתמול כאבים בגב תחתון משך כל שעות היום. בדיקת שתן במר"מ הראתה עליה קלה בלויקוציטים אל אין לו כאבים במתן שתן. מה זה יכול להיות?

10/02/2009 | 09:23 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

הסיבות לכאב בטן מסוג זה רבות, חלקן משמעותיות וחלקן פחות וחולפות. לצורך הכוונת האבחנה דרושים פרטים נוספים, התרשמות מבדיקה גופנית, תוצאות בדיקות דם, ואולי אף בדיקות הדמייה. כל הנ"ל נמצאים בחדר מיון. מציע שאם הכאב נמשך לפנות לחדר מיון.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב