בעיות בצואה.

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

30/11/2008 | 19:41 | מאת: חזי

שלום דוקטור: מזה שבועיים וחצי אני סובל משינוי בצואה? אני לא מבין למה זה קורה. הכול היה בסדר עד עכשיו. אני בן 22. בריא בעיקרון.בדיקות דם תקינות יש לי מדיי פעם גזים, ואני מרגיש אותם עוד בבטן לפעמים... כך גם בדיקות שתן + תרבית שתן. שלשום היה לי צואה רגילה עם קצת ריר. היום זו צואה ירוקה. ..ובמשך ה3 שבועות האחרונים יש לי צואה רכה מאוד חצי צהובה חצי חומה( אולי אפשר להגדיר נורמלית,לא בטוח). אני נכנס לשירותים בערך פעמיים ביום. זכור לי שכאשר הייתי בקולנוע ואכלתי פופקורן, מייד שחזרתי לבית שלשלתי, האם זה קרוהן? האם זה המעי הגס? ולאן להמשיך? האם זה מעיד על גידול כלשהו בגוף? לעיתים רחוקות אני יש לי יציאות בערב, האם זה תסמונת המעי הגס, או שאין סיכוי בגלל שהיו לי יציאות בערב? איזה עוד בדיקות לעבור? עוד שאלה, האם קיים וירוס שיכול לגרום לשינויים בצואה לתקופה כזו ארוכה? או שאין סיכוי?. בתודה מראש. ושבוע טוב לכולם.

04/12/2008 | 18:01 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

ראשית, הרגלי יציאה יכולים להיות מושפעים מגורמים רבים כולל שינוי בדיאטה, מצבי לחץ וכמובן גורמים תחלואתיים כגון מחלות ויראליות שונות. במידה ואתה חש בטוב, ללא כאב בטן ובדיקות הדם תקינות, אינני חושב שיש מקום לחשוד במחלות אחרות. בשלב זה הייתי ממליץ מעקב בלבד. במידה ותופעות אלה נמשכות זמן רב (חודשים) כי אז יש מקום להתחיל בבירור ואז הייתי ממליץ לפנות לגסטרואנטרולוג.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב