לאחר ניתוח כיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

23/08/2008 | 15:50 | מאת: עמית

לד"ר שלום רב,לפני חצי שנה עברתי ניתוח להוצאת כיס מרה עם שתי אבנים לא קטנות אני בת 34 +2 ילדות והניתוח התרחש 4 חודשים אחרי הךידה. רציתי לשאול האם תופעות של שילשולים בלתי נשלטים לעיתים די קרובות, גזים ונפיחות בבטן יכולים להיות כתוצאה מהניתוח ? כמו כן יש לי כאב מתחת לשד הימני (איפה שהיה הכיס) כנוגעת זה כאילו על הצלע אות מתחת עם נטייה ימינה? האם כדאי להיבדק? תודה על עזרתך!

25/08/2008 | 22:55 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

שתי התופעות שתארת, קרי התמשכות כאב דומה לזה לפני הניתוח והופעה של שלשולים, מוכרות בספרות ועלולות להתרחש לאחר ניתוח כריתת כיס המרה. תופעת הכאב יכולה להיות קשורה לנוכחות אבנים בצינור המרה הראשי או להפרעות אחרות בדרכי המרה, ומאידך יכול לנבוע מסיבות אחרות שאינן קשורות לאבנים בכיס המרה או לניתוח. שלשולים לאחר כריתת כיס מרה תוארו בחולים לאחר ניתוח זה בשיעור של בין 5% ו- 18% והסיבה לכך אינה לגמרי ידועה. תכשירים עוצרי שלשול יעילים במקרים אלו. לגבי הכאב יש לבצע בדיקות דם ולהבדק ע"י כירורג על מנת לשלול קשר לניתוח שעברת.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב