אבנים בכיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

21/06/2007 | 08:06 | מאת: yohanan20

בת 45,נתגלו אצלי אבנים בכיס מרה במקרה,לפני כ-7 שנים, {כשעשיתי us בטן} ורופא המשפחה שלי, אמר לי:שאם אני לא סובלת מהם, אין צורך לנתח.השאלה שלי היא:האם אין שום סכנה בהשארת האבנים?כמו שינויים במערכת הכבד וכיס מרה? או שינויים שיכולים לגרום לסרטן באיזור זה? מהם השיקולים אם לבצע לפרוסקופיה או לא? {מאז לא נדרשתי לבצע . שום ביקורת או בדיקות בנושא זה תודה

24/06/2007 | 15:02 | מאת: ד"ר אריה אריש

אם אין לך סכרת ואם אין כאבים אפשר להסתפק במעקב. בכל מקרה אחר צריך לנתח. השיטה המקובלת כיום היא לפרוסקופיה

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב