חיסון צהבת B

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

10/06/2007 | 18:45 | מאת: אמיר

שלום רב, אני יודע שחיסון נגד צהבת B מורכב מ 3 זריקות בהפרש של חודש ואח"כ חצי שנה. לפני כ- 5 שנים קיבלתי את שתי הזריקות הראשונות בהפרש של חודש, אך לא השלמתי את הזריקה האחרונה. אני מתאר לעצמי שיש סיכוי שאינני מחוסן כנגד צהבת B וברצוני להתחסן. האם עלי לבצע מחדש את שלוש הזריקות או שמספיקה רק אחת? האם תהליך זה מסוכן בצורה כלשהי? תודה מראש, אמיר.

14/06/2007 | 09:24 | מאת: ד"ר אריה אריש

עליך לפנות לרופא המשפחה ולבצע בדיקת דם לבדוק את מצב המערכת החיסונית ולפיו לקבוע את ההמשך

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב