תוצאה גבוהה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

05/02/2008 | 13:39 | מאת: אסתאר

שלום. הבן שלי בן שנה. התוצאה של הבדיקה ALPHA FETOPROTEIN TM יצאה 27.26 כאשר הנורמה היא בין 0-15. מה אני אמורה להבין מהתוצאה? הבדיקה נערכה לאחר שנראה כי מהחודש 10 היו אינזימים בכבד גבוהים.

09/02/2008 | 12:36 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

AFP יכול לשמש כסמן עבר תהליכים שונים בכבד ומחוץ לו. בגידולי כבד ראשוניים הוא מופיע ברמות מאוד גבוהות ז"א במאות אלפים ועד מליונים, לרוב בבדיקה של הילד נימושה מסה או גוש בבטן ולרוב הילד מתלונן על כאב בטן במקביל לירידה בתאבון והפרעה בהתפתחות ועליה במשקל. סמן זה יכול לעלות גם בדלקת ויראלית של הכבד אצל ילד אשר נדבק בוירוס ההפטיטיס. תיתכן עליה קלה בסמן זה בילדים בריאים, בעיקר בחודשים הראשונים של החיים. נשאלות כאן מס' שאלות כמו מה הניע את הרופא לבדוק רמת סמן זה וכן תפקודי כבד? האם מעשה אולטרסאונד בטן לילד? האם בבדיקת הרופא קיימים ממצאים כלשהם אצל הילד? סה"כ רמת ה- AFP מוגברת במידה קלה מאוד ואינה אופינית לתהליכים גידוליים, השאלה היא מדוע קיימת הפרעה בתפקודי הכבד, יתכן שעבר דלקת כבד? מהי סוג ההפרעה בתפקודי הכבד ובאיזו רמה?

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב