כאבים במותן ימין (קרוב לאמצע) בזמן שיעול ולאחר שפע

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

08/01/2008 | 14:49 | מאת: הקיסרית

שלום דר', הרופא שלי בחופשה (לידה של אישתו) ואני אחרי מחלת שפעת (ללא אנטיביוטיקה). השפעת ניגמרה אבל השיעול לא.לעיתים בהתקפות לא קלות. בזמן שיעול כבד מופיעים לי כאבים חדים וקצת שורפים בצד ימין במותן. גם אם אני נוגעת במקום אז קצת כואב. הכאב ניסבל ולא נורא אבל מדאיג כי הוא חד. בבדיקות דם שעשיתי לפני שבוע (בעיקבות השפעת) הכל תקין. יש סיבה לדאגה? מה זה יכול להיות?

15/01/2008 | 23:24 | מאת:

לדעתי הכאב יכול לנבוע ממאמצי השיעול, כמו כן לעיתים בעקבות שפעת יכול להופיע כאב בטן ימנית הנובע מהגדלה תגובתית של בלוטות לימפה בבטן אשר גורמת לכאב בטן וחולפת ספונטאנית. בגדול אינני חושב שיש מקום לדאגה , ובעיקר אם סימפטומים אלו חולפים במשך התקופה הקרובה.

03/07/2008 | 13:01 | מאת: מזל

מזה כשנה שאני סובלת מכאבים במותן ימין ובבטן תחתונה לעיתים גם בצד שמאל בדיקות דם כלליות שעשיתי לפני חודשיים היו תקינים אילו בדיקות נוספות עליי לעשות האם זה מהמעי הגס בעוד כחודש עליי לעבור קולונוסקופיה