ניתוח לכריתת כיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

18/12/2016 | 13:09 | מאת: דנה

שלום רב, לאחר תוצאות בדיקות US בטן שהראו על אבן בכיס המרה וכתוצאה מכך הופניתי לניתוח הסרת הכיס. רציתי לדעת האם יש אפשרות להוצאת האבן בלבד ללא כריתה של הכיס? ובנוסף, ברקע שלי אני סובלת מבעיות במעי הגס (עצירות כרונית קשה), רציתי לשאול האם כריתת הכיס יכולה להשפיע על העיכול שגם ככה סובלת ממנו? תודה מראש

08/01/2017 | 13:22 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

התשובה לשאלתך הראשונה היא לא. צריך להוציא את כיס המרה. לגבי ההשפעה על היציאות, במקרה שלך יכול לעזור כי ב- 15% מהמנותחים יכולים להיות יציאות רכות לאחר הניתוח, אבל רק זמנני, בסופו של דבר את תחזרי להרגלי היציאה שלך הקודמים.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב